وي تاکيد کرد:بيش از 50 مسجد تاريخي در روستاها و شهرستانهاي آذربايجان شرقي وجود دارد که مسجد جامع شهرستان مرند با بيش از هزار سال قدمت، قديميترين مسجد استان محسوب مي شود و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان در جهت مرمت و بازسازي آن اقدامات اساسي کرده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي همچنين به مساجد تاريخي شهر تبريز اشاره کرد و گفت: مساجدي همچون مسجد کبود، مسجد جامع، مجموعه صاحب الامر، مسجد حجه الاسلام، مسجد استاد و شاگرد هم به لحاظ تاريخي و هم به لحاظ سبک معماري همواره مورد توجه اساتيد و دانشجويان رشته هاي معماري و طراحي بوده و شگفتي هاي اين بناها حيرت گردشگران و اساتيد رشته هاي مرتبط خارجي را نيز برانگيخته است.
محمدي افزود: در سال هاي گذشته به رغم بازسازي و مرمتي که در حوزه مساجد استان انجام شده است، در معرفي اين آثار اقدامات اساسي انجام نشده است و بايد با استفاده از رسانههاي مختلف نسبت به معرفي اين آثار ارزشمند تاريخي اقدام مي شد.
وي ضمن اشاره به کارکرد مساجد در زندگي ايرانيان گفت: مساجد در طول تاريخ کارکرد هاي اساسي داشته اند و يکي از مشهورترين و کاربردي ترين کارکرد مساجد در استان ها، مسجد و مدرسه است که با اهميت علم آموزي در دين اسلام ارتباط دارد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان ضمن يادآوري اينکه سال 2008 ميلادي سال بناها و اماکن و محوطه هاي مقدس ناميده شده است تاکيد کرد: اين سازمان تمام تلاش خود را در خصوص مرمت و بازسازي مساجد استان به کار خواهد گرفت و فراتر از آن در جهت معرفي شايسته اين اماکن اقدام خواهد کرد./106
انتهای پیام/